За мен

14720603_114542419020663_5869303831236879054_n

ОЩЕ НЕЩИЧКО ЗА МЕН

Сега съм вече една сериозна дама по възраст, с различен опит и квалификации. Мога да посоча моите приоритети  в този живот, но не мисля да ги натрапвам или споделям с посетителите на сайта. И причината  е една: ВСИЧКИ СМЕ УНИКАТИ , следователно няма защо да се сравняваме или перчим с качества или способности. Няма да мерим разни скрити части от анатомията си, нали?

Просто СМЕ РАЗЛИЧНИ. Това ни прави, бих казала, интресни, понякога забавни, понякога  скучни,  друг път странни. Може да изглеждаме неприемливи или страшни… Но сме от един корен. Имаме общ произход. Избрали сме си РАЗЛИЧНИ РОЛИ в това ни превъплащение, т.е. в този земен живот. И всеки един от нас си е харесал определен тип поведение, ценности, към които може да се придържа цял живот, а може и да се променя нагоре или надолу по скалата , по свое желание.

За мераците и мераклиите няма да говоря, защото те са повече от китайците…

За обстоятелствата в живота – мога скромничко да кажа (от пиедестала на личия ми опит), че те са РЕЗУЛТАТ ОТ ПРЕДИШНИ МОИ ИЗБОРИ и ми се е налагало да се справям, без да виня другите близки, колеги, познати, шефове, партии, правителства и така нататък. Късметът, съдбата, боговете, не са виновни за личното ми безхаберие или поведение, отговорността си е лично моя и тя се заплаща винаги…

Благодарна съм на враговете си, които ми създаваха трудности, за да стана това, което съм сега.

Животът е сцена, на която играем стотици и хиляди артисти най-различни роли, и като си помисля само какъв цирк разиграваме, обсебени от фалшиви модели, вживявайки се в измислени нарочно усложнени ситуации (както в латино сериал) , ме набира смях: само каква важност си придаваме хората за глупости!  Предпочитам веселието пред критикарството и празните приказки. Нека си спомним нашата чудесна поговорка: КОЙТО СЕ Е СМЯЛ, ТОЙ Е ОЦЕЛЯЛ!

24.11.2016                                                   Росица Бакалова

***

Ползата от преподаването/обучението се вижда, когато учениците израсват и стават майстори в своята работа. Благодаря ви, скъпи мои пораснали момчета и момичета! Нека радостта и любовта са вашият компас в живота!

 

eva-i-toni